Trapper Schoepp & band (US)

Meer info...

Trapper Schoepp heeft zich ten doel gesteld om een schakel te zijn in de keten van folkzangers uit het verleden en in de toekomst. Vanuit deze gedachte is het dan ook passend dat hij zijn jongste album ‘Siren Songs’ (2023) heeft opgenomen in de historische setting van Johnny Cash’s Cash Cabin in Hendersonville Tennessee. ‘Siren Songs’ is een sterke collectie songs die geworteld zijn in traditionele Amerikaanse en Ierse folkmuziek. De albumtitel verwijst naar songs vol met folklore en nautische symboliek. De mythologische figuren Sirenen konden met hun hemelse zang zeelieden verleiden om in hun richting te varen, waar ze te pletter sloegen op de rotsen. Schoepp’s fascinatie voor de Sirenen vond mede zijn inspiratie in de prachtfilm van de Coen Brothers ‘O Brother Where Art Thou? (2000).

Met ‘Siren Songs’ gooit Trapper hoge ogen bij recensenten: ‘Easily one of the best albums of the year’ – San Francisco Examiner en ‘An absolute masterpiece’ – BBC Radio. Bij Live Stage Marnix wordt Trapper Schoepp begeleid door een bassist en drummer.