Mercy John (NL)

Meer info...

Na jaren van muzikale omzwervingen via verschillende muziekstijlen en bands, verandert John Verhoeven in 2016 zijn artiestennaam in Mercy John. Onder die naam brengt hij in 2017 de cd uit met de titel ‘This Ain’t New York’. Het is een echt Americana-album. De plaat werd meteen breed opgepikt en van lovende recensies voorzien in media als OOR, Lust For Life, Heaven en De Volkskrant. Dit succes kreeg in 2019 een vervolg met ‘Let It Go Easy’, waarop een rauwer geluid en steviger nummers te horen zijn. Extra bekendheid krijgt Mercy John als hij in 2018 samen met Danny Vera het succesnummer ‘Roller Coaster’ componeert. Dit door Vera gezongen lied bereikte in 2020 de nummer-1-positie in de jaarlijkse Top 2000.

De derde en meest recente cd van Mercy John zag het levenslicht in 2022 en is getiteld ‘Nights On Fire’. Het is zijn meest gevarieerde album, waarop zowel kleine en intieme liedjes als grote en intense rocknummers te horen zijn.

Tijdens het optreden op 17 april wordt Mercy John (akoestische gitaar, lead zang) begeleid door één van zijn vaste bandleden, Kirsten Boersma (toetsen en zang). Het optreden vindt plaats in een akoestische setting, waarin de songs in hun pure vorm te horen zullen zijn. Dé ideale muziek voor een luisterpodium als Live Stage Marnix.