Foreign Affairs (UK)

Meer info...

Foreign Affairs is een Americana duo uit Bristol (UK), bestaande uit de broers Adam (gitaar, zang, percussie) en Lawrence Purnell (leadzang, gitaar, percussie). Hun muziek kan worden getypeerd als een mix van countryrock, blues, roots en indierock. In 2014 begonnen ze officieel met hun band, maar ze hadden toen al een leven lang ervaring met het samen musiceren en zingen. Ze groeiden op in een gezin waarin muziek een belangrijke rol speelde. Thuis was het aanbod aan muziekstijlen zeer divers, met traditionele country als een belangrijke bron. In 2017 kwamen de broers voor het eerst goed in de spotlights te staan door een aantal prestigieuze supporttours voor grote namen als Margot Price en Frankie Ballard. De in 2018 verscheen ep ‘The Old Fire Station’ werd beloond met mooie recensies en een uitgebreide Europese tournee. De legendarische BBC-presentator Bob Harris sprak lovende woorden over Foreign Affairs en draaide in zijn programma geregeld hun muziek. Een aantal ep’s verder staan ze bijna op het punt om hun eerste volledige cd uit brengen. De daaraan gekoppelde releasetour zal begin 2024 ook Live Stage Marnix aandoen. Dan kunnen we kennismaken met muziek die zowel zacht en beschouwend kan klinken, als ook groots en vol energie met gepassioneerde zang en pakkende riffs. Twee kanten die elkaar mooi aanvullen.