Josh Gray & band (US/Ned)

Meer info...

Het heeft even geduurd voordat de carrière van Josh Gray goed op stoom kwam. Op de voor een debuterend muzikant gevorderde leeftijd van 31 jaar stond hij voor het eerst met zijn muziek op het podium. Maar de laatste tijd gaat het snel met hem. Vanaf het moment dat Josh Gray zijn debuutalbum ‘Songs of the Highway’ (2019) in eigen beheer uitbracht, ontving deze cd tal van positieve reacties op americana-rootsmuziek georiënteerde websites. Deze aandacht leverde hem een distributieovereenkomst op met het Nederlandse Continental Record Services (CRS). Zijn tweede album ‘Walk Alone’ (2023) wordt in Nederland en de rest van Europa door CRS gedistribueerd. Het album bereikte de 8e plaats op de Euro Americana-lijst en de 1e plaats op de Nederlandse Americana & Roots Top 13-lijst. ‘Walk Alone’ krijgt wereldwijd lovende recensies. Zo geeft website ‘altcountry.nl’ het maximum aantal van 5 sterren aan dit album. Recensent John Gjaltema schrijft: “Wat een fantastisch album! Zo eentje waar vaste bezoekers van deze site eigenlijk niet omheen kunnen”.

Het geluid van Josh Gray is een mengeling van folk, blues, country, bluegrass en rock, muziekgenres die hem inspireerden om de gitaar op te pakken. In zijn songs is hij een verhalenverteller, protestzanger en poëet, die er in slaagt een brug te slaan tussen generaties en genres.

Bij zijn eerste tournee in Nederland wordt Josh Gray (zang, gitaar) begeleid door drie gerenommeerde Nederlandse muzikanten: Johan Jansen (pedal steel), Pieter Douma (bas) en Mark Eshuis (drums).