Eric Brace & Thomm Jutz (US)

23 mei 2024
20:15-22:30 (zaal open 19:30)
Boerderij Hoekelum, Bennekom
€ 15

RESERVEREN?
Stuur een mail met daarin uw naam, welk concert u wilt bezoeken en het gewenste aantal plaatsen naar reservering@livestagemarnix.com. U krijgt dan zo snel mogelijk bericht.

Meer info...

Eric Brace & Thomm Jutz zijn twee gelouterde Folk en Americana singer-songwriters die in allerlei samenwerkingsverbanden en side-projects actief zijn geweest. Ze wonen allebei in Nashville. Eric Brace is vooral bekend van zijn rootsrock band Last Train Home. Thomm Jutz is geboren in Duitsland en verhuisde op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten, voor een muzikale carrière. Hij speelde onder andere met Nancy Griffith, Mary Gauthier, David Olney en Kim Richey.

Eric Brace vond een muzikale zielsverwant in journalist en singer-songwriter Peter Cooper. Samen maakten ze meerdere albums. Later sloot Thomm Jutz zich bij hen aan. Als trio brachten ze twee veelgeprezen albums uit ‘Profiles in Courage, Frailty & Discomfort’ en ‘Riverland’. Helaas overleed Peter Cooper onverwacht in december 2022. Hoewel het gemis van Peter groot is, besloten ze toch als duo door te gaan. Ook omdat ze er van overtuigd zijn dat Peter het zo gewild zou hebben. In februari 2024 komt hun allereerste duo cd uit met als titel ‘Simple Motion’.

Samen verweven ze verhalen, liedjes, samenzang en gitaarspel tot een heel bijzonder geheel. De teksten van het duo zijn net zo doordacht als die van hun eigen helden, zoals John Prine, John Hartford, Paul Simon en Townes Van Zandt. Tel daar harmonieën bij op die doen denken aan Emmylou Harris en de Everly Brothers en oorstrelende gitaararrangementen, en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gedenkwaardige muziekavond!