Eileen Rose & The legendary Rich Gilbert (US)

Eileen Rose (foto Sam Donato)
Meer info...

Singer-songwriter Eileen Rose heeft in haar ruim 20 jaar beslaande muzikale carrière een groot aantal albums op haar naam staan. Haar muziek past binnen het genre alt.country en Americana. Ze zingt met een prachtig licht hees stemgeluid met een rafelig randje. Eileen Rose groeide op in een kinderrijk Italiaans-Iers gezin in de omgeving van Boston Massachusetts. In huis was altijd wel muziek aanwezig. Het inspireerde haar om gitaar te leren spelen en op 14-jarige leeftijd schreef ze haar eerste songs. Na haar school- en studietijd koos ze voor een bestaan in de muziekwereld. Ze startte een band (Fledgling) en verhuisde begin jaren ‘90 naar Engeland. Daar nam ze met band en onder haar eigen naam enkele albums op, zoals haar solodebuut ‘Shine like it does’. In 2003 keerde ze terug naar Amerika en verhuisde later naar Nashville. In die stad ontmoete ze Rich Gilbert die deel uit maakte van haar begeleidingsband the Holy Wreck. Het betekende voor haar het begin van een jarenlange samenwerking met deze topmuzikant op pedalsteel en gitaar. Het is een voorrecht om deze fijne combinatie op Live Stage Marnix te kunnen zien optreden.